Zapytanie ofertowe
Zapytanie ofertowe
na usługę cateringową żywienia zbiorowego dla uczniów Szkoły Podstawowej Nr 1 w Budzowie w okresie od 02.01.2020 r. do 25.06.2020 r
Zwracamy się z prośbą o przedstawienie oferty na:
przygotowanie, dostarczenie i wydanie jednodaniowego gorącego posiłku dla ok. 120 uczniów Szkoły Podstawowej nr 1 im. Króla Kazimierza Wielkiego w Budzowie 34-211 Budzów 225 tj. ok. 12960 gorących posiłków oraz ok.20 śniadań dla dzieci z Oddziału Przedszkolnego tj. ok.2160 śniadań.
Termin realizacji zadania: od 2.01.2020 r. do 25.06.2020 r.
I. OPIS ZADANIA
- Korzystanie z posiłków zdeklarowało 120 dzieci ale zastrzega się możliwość zmiany (zwiększenie lub zmniejszenie) liczby dzieci deklarujących chęć korzystania z posiłków.
- Wykonawca zobowiąże się do przygotowania i dostarczenia posiłków w dni , w które odbywają się zajęcia w szkole tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych oraz innych dni, w których nie odbywają się zajęcia w szkole, a wykonawca zostanie o konkretnych datach poinformowany telefonicznie.
- Przygotowanie i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie zgodnie z normami HACCP oraz zbiorowego żywienia i wymogami sanitarno-epidemiologicznymi, w tym Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz przepisów wykonawczych do Ustawy – Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. z 2016 r. poz.1154) zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywności i Żywienia.
- Wykonawca zobowiąże się do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od zamawiającego (np.: posiłki z zaleceniami diety bezmlecznej, bezglutenowej, uwzględnienie indywidualnych potrzeb alergików.
- Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni roboczych i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia na 5 dni przed planowanym jadłospisem. Zamawiający ma prawo dokonania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę.
- Przy planowaniu posiłków należy uwzględnić zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględnić normy produktów. Na jadłospisie winna widnieć gramatura oraz kaloryczność posiłków oraz informację o alergenach.
- Do obowiązków Wykonawcy należy także organizacja bezpośredniego wydawania posiłków.
- Wykonawca jest zobowiązany do zagwarantowania odpowiedniej ilości zastawy (talerzy) i sztućców do wydawania posiłków ( posiadających wymagane atesty) oraz zapewnia mycie naczyń we własnym zakresie.
- Ciepłe posiłki powinny być przewożone w termosach gastronomicznych zapewniających utrzymanie temperatury spożywania potraw oraz posiadających odpowiednie atesty.
- Wykonawca zapewnia mycie i dezynfekcję termosów i opakowań po wydanych posiłkach we własnym zakresie zgodnie z zasadami i przepisami sanitarnymi oraz normami HACCP.
- Transport posiłków musi odbywać się środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, na który Wykonawca posiada odpowiednie dokumenty potwierdzające dostosowanie pojazdu.
- Wykonawca zobowiązany jest do odbioru i utylizacji odpadów pokonsumpcyjnych związanych z usługą żywienia niezależnie od ich ilości i ponosi tym samym odpowiedzialność za gospodarowanie tymi odpadami oraz koszty z tym związane zgodnie z ustawą o odpadach (t.j. Dz. z 2019 r.poz.701,703,1403,1579 ze zm.)
II. SKŁADANIE OFERT
- Oferty należy składać na druku stanowiącym załącznik Nr1 do niniejszego zapytania ofertowego w terminie do dnia 13 grudnia 2019 r. do godz.14.00
- Oferta musi być opatrzona pieczątką firmową i podpisem oferenta oraz zawierać datę sporządzenia.
- Oferta powinna być przesłana za pośrednictwem poczty, kuriera lub dostarczona osobiście przez oferenta do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Króla Kazimierza Wielkiego w Budzowie 34-211 Budzów 225.
III. OCENA OFERT
- Wykonawca zobowiązany jest do podania ceny zgodnie z formularzem oferty.
- Ocenie podlegać będzie łączna cena brutto jednego posiłku.
- Wybór najkorzystniejszej oferty nastąpi w oparciu o następujące kryteria : CENA 100%